Dr med. Slobodan Maričić

Pedijatar

 

Dr Slobodan Maričić, pedijatar

Dr Slobodan Maričić završio je Medicinski fakultet u Beogradu, kao i specijalizaciju iz pedijatrije (2015.) Završio je edukativni seminar iz obasti UZ dijagnostike u pedijatriji. Radno iskustvo stekao je radeći u pedijatrijskoj službi Doma zdravlja Ruma od 2004. do 2011. godine, a po završetku specijalizacije nastavlja rad u Službi za zdravstvenu zaštitu predškolske dece. Obavljao je funkciju načelnika Službe za zdravstvenu zaštitu školske dece, koordinatora za akreditaciju DZ Ruma, člana upravnog odbora DZ Ruma i bio je odgovorno lice za kontakte sa javnošću. Od 2021. godine je zaposlen u Službi za zdravstvenu zaštitu predškolske dece DZ Novi Sad.

Dr Maričić, pedijatar, kaže da je privilegija u životu biti ono što jesi i bićeš srećan.

Pedijatriju smatra za najlepšu oblast medicine, koja ga svakodnevno ispunjava zadovoljstvom i čini beskrajno srećnim. Najveće postignuće u karijeri i životu – iskreni osmeh malog zadovoljnog pacijenta.

U svakom pacijentu on vidi jedinstvenu osobu kojoj želi da pomogne da uspostavi psihičko, fizičko i socijalno blagostanje.

Upravo to mu omogućava rad u Poliklinici Cardios, priliku da se maksimalno posveti pacijentima i pruži im sva svoja znanja.

Ono što ga motiviše da i dalje uči i usavršava se u pedijatriji je neprestana potreba za sticanjem novih znanja i veština u borbi sa novim bolestima.

Savet dr Maričića svim roditeljima – posmatrajte svoje dete i osluškujte govor njihovog tela.  To je najbolji način da znate da je dete zdravo, srećno i zadovoljno.

Obaveštavamo Vas da se Poliklinika Cardios od 01.10.2023. nalazi na novoj adresi.

Nova adresa je:

Mikole Kočiša 4, Novi Sad

Cardios - nova adresa