Dečija pulmologija

Dečija pulmologija - Cardios Novi SadBolesti disajnih organa su najčešća oboljenja u dečijem uzrastu. Ne treba ignorisati dečiji kašalj, sviranje u grudima, zamaranje jer to su samo neki simptomi da je vašem detetu potreban pregled kod pulmologa.

Prevencija, rano otkrivanje smetnji, pravilna dijagnostika i odgovarajuća terapija su pravi put do zdravog deteta i čitave porodice. Preventivne preglede bolesti disajnih organa kod dece možete obaviti u našoj poliklinici Cardios. Pulmološki pregled dece obavlja pedijatar prim. dr Branislavka Bjelica Rodić.

 

Dečija pulmologija predstavlja važnu granu medicine koja se bavi akutnim i hroničnim bolestima disajnih organa.

Pulmološki pregled kod dece u poliklinici Cardios obavlja dečji pulmolog. Dečiji pulomolog je tu da prepozna bolest, da lečenje bude bez straha od doktora, opusti dete i zbliži se sa njim.

Roditelji takođe imaju veliku ulogu u lečenju dece, te smatramo da je najvažnije pre svega dobro informisati roditelje o uzrocima i posledicama bolesti disajnih puteva kod dece.

 

Koje su najčešće bolesti disajnih organa kod dece?

Najčešći problemi u dečijem uzrastu su oboljenja disajnih puteva koja mogu biti akutna i hronična. Kašalj je vrlo čest simptom kod bolesti disajnih organa.

Najčešće dečije plućne bolesti su:

  • infekcije gornjih disajnih puteva
  • infekcije donjih disajnih puteva – upala pluća
  • astma
  • alergijske bolesti gornjih disajnih puteva
  • sva druga akutna i hronična oboljenja disajnih puteva kod dece

 

Astma

Astma predstavlja najčešće oboljenje disajnih puteva kod dece (bronhija). Otežano čujno disanje, kašalj, stezanje u grudima i zviždanje u plućima su samo neki simptomi astme.

Zapaljenje disajnih puteva (bronhija) danas predstavlja čestu hroničnu bolest, a njena učestalost se javlja u uzrastu deteta od druge do pete godine.

 

Upala pluća

Upala pluća ili infekcija pluća nastaje kada neki od mikroorganizama stigne u fino plućno tkivo i tamo počne da se razmnožava. Ukoliko organizam ne može da se izbori od napada mikroorganizama, kao rezultat borbe javlja se upala pluća.

Najčešći uzročnici upale pluća su virusi i bakterije a ređe gljivice i paraziti.

Zapaljenje pluća ukoliko se na vreme otkrije, brzo se leči i dete potpuno ozdravi.

DEŽURNI LEKAR - VAMA NA USLUZI

Dragi naši, zdravlje naših pacijenata je i dalje u fokusu našeg poslovanja, bez obzira na trenutne okolnosti! ❤️

👉 Zbog toga usled proglašenja vanredne situacije zbog pandemije virusa COVID-19 i svih ograničenja redovnog poslovanja koje smo morali da sprovedemo, obezbedili smo pomoć onima kojima je najpotrebnija u vidu DEŽURNOG LEKARA!

👨‍⚕️ Svakim radnim danom od 9h do 12h samo za vas dežuraće Prof. dr Stevan Trbojević internista gastroenterolog - hepatolog!

ℹ️ U ovim teškim (ali prolaznim) vremenima jedna od najvažnijih stvari je SOLIDARNOST, imajuću to u vidu predstavljamo vam SNIŽENE CENE PREGLEDA koje možete obaviti kod dežurnog lekara:

  1. Internistički pregled 1000 rsd
  2. Ekg 250 rsd
  3. Uz abdomena 1250 rsd

❗️Još jedna važna informacija je da GASTROENTEROLOGIJA radi normalno!

 

TELEFONSKE KONSULTACIJE SA SPECIJALISTIMA

📞 Takođe, obezbedili smo za vas i konsultacije sa svim specijalistima putem telefona ili maila.

Više informacije možete dobiti radnim danima od 9:00 do 17:00.

Mobilni: 065 27 000 31
Email: cardiosnovisad@gmail.com

Secured By miniOrange

Developed by PanMax Solutions d.o.o. Novi Sad