Psihijatrija 

Psihijatrija Poliklinika Cardios Novi SadPsihijatrija je grana medicine koja se bavi nastankom, razvojem, manifestacijama bolesti čovekove ličnosti koji proizlaze iz subjektivnog individualnog života ili njegovog odnosa sa okolinom.

Pregled psihijatra je potreban kod postojanja psihičkih smetnji koje remete naš svakodnevni život. Najčešće se radi o stanju konstantne napetosti, zabrinutosti, napada panike i gušenja, straha, misli i postupaka za koje verujemo da ih nismo u stanju kontrolisati, teškoća sa spavanjem, učestalog buđenja noću, naglašenog osećaja umora, bezvoljnosti, nesposobnosti osećanja sreće i zadovoljstva, nezainteresovanosti za dešavanja u okruženju, poremećaja koncentracije, poteškoća sa pamćenjem i prisećanjem, smanjenjem ukupnih intelektualnih sposobnosti, kao i moguće pojačane potrebe za uzimanjem lekova, cigareta, alkohola ili drugih psihoaktivnih supstanci.

Psihijatrijski pregled se odvija kroz razgovor sa psihijatrom. Lekar postavlja pitanja kojima nastoji da što bolje upozna pacijentove poteškoće, okolnosti koje su do njih dovele, važne činjenice iz prošlosti povezane sa aktualnim poteškoćama. Prvi pregled traje oko 45 minuta, dok su kontrolni pregledi kraći.

 

Bolesti i stanja koja leči psihijatar:

  • Anksiozni poremećaji (panični poremećaj, agorafobija, socijalna fobija, jednostavna fobija, generalizovani anksiozni poremećaj, opsesivno – kompulzivni poremećaj, anksiozno – depresivni poremećaj)
  • Afektivni poremećaji (depresija, distimija, bipolarni poremećaj)
  • Reaktivna stanja i stanja povezana sa stresom
  • Organski i simptomatski mentalni poremećaji
  • Akutni psihotični poremećaji
  • Psihotični poremećaji

 

U poliklinici Cardios  pregled možete zakazati kod psihijatra dr Milice Milinović.

Pregled psihijatra možete zakazati putem maila ili telefonom. Kontakt podaci su Vam dostupni na našoj kontakt stranici.

 

Psihoterapija

Developed by PanMax Solutions d.o.o. Novi Sad