Dr med. Dušan Kornjača

Gastroenterolog

Dr Dušan Kornjača, gastroenterolog Novi SadGastroenterolog dr Kornjača na pacijente gleda kao na životnu priču koju treba pročitati i na kraju izvući pravilan zaključak. Gastroenterologiju ukratko opisuje kao “prozor u nevidljive prozore bitnog”.

Cardios je za njega jedna od retkih klinika koja lekaru pruža mogućnost da iskaže sav svoj pragmatizam, a pacijentu da bude opserviran od vrhunskih poznavalaca medicinskog znanja kod nas.

Životni moto dr Kornjače je – nikad ne odustaj i ne posustaj. Kao  najveći problem modernog čoveka vidi to što smo previše moderni.

U borbi protiv stresa pacijentima savetuje da ono što ne mogu da promene ostave za neko drugo vreme –  „Radite ono što je izgledno da ćete u tom trenutku okončati uspešno“.

Na pitanje koja je njegova super namirnica odgovara da ih ima mnogo, ali da je beli luk namirnica od koje mnogi beže,  a spada u tu kategoriju.

Priznaje da ne bi mogao da se bavi ni sa čim drugim osim medicinom, stoga su i njegove misli usmerene na porodicu i medicinu.

Smatra da još nije ostvario svoje najveće životno dostignuće. Završen Medicinski fakultet i to što nije “obnevideo” od napornog rada do sada vidi kao svoje najveće uspehe. Zahvalan je što kraj sebe ima ljude koji su bili i ostali uz njega i u teškim trenucima.