Mr. sci. med. Nikola Agbaba

Lekar specijalista interne medicine, subspeccijalizacija kardiologije

 

Dr Nikola Agbaba, kardiolog

Životni moto dr Agbabe je – rad, rad i rad. Duboko veruje da je poziv lekara jedan od najuzvišenijih poziva za jedno društvo i sa tim uverenjem se vodi kroz svoju bogatu karijeru, tik uz veliku odgovornost koju nosi.

Prema pacijentima pristupa onako kako bi želeo da se prema njemu ophode onda kada i on sam bude bio u ulozi pacijenta. Veruje da je neophodno omogućiti prisan odnos kako bi pacijent sve svoje probleme izneo, a lekar izveo pravi zaključak.

Smatra da je vreme bitan faktor kod odnosa lekar-pacijent, jer ono omogućava potpunu posvećenost pacijentu. To je upravo ono što Cardios klinika omogućava i lekarima i svakom pacijentu, dovoljno vremena pri svakom pregledu.

Za kardiologiju se odlučio jer je to grana medicine koja zahteva brzo reagovanje, dobru obučenost i spremnost , i sagledavanje svih segmenata interne medicine. Na taj način se mogu spasiti životi, i u tome je za dr Agbabu sva draž kardiologije.

Kardiolozi nose posebnu odgovornost, i to je ono što ga navodi da se stalno usavršava.  To doživljava kao zadovoljstvo jer je kardiologija životni poziv koji voli i koji ga ispunjava.

Kaže da je velika sreća kada ono za šta ste se edukovali i učili tokom života primenjujete u svom svakodnevnom radu, što smatra svojim najvećim postignućem, pored svoje porodice.

Uz to obavezno ide i priznanje pacijenata, kolega ali i društvena priznanja koja ne manjkaju u biografiji dr Agbabe. Tokom karijere bio je i predsednik Internisticke sekcije, a za rad u Vojnomedicinskoj bolnici odlikovan je i priznanjem predsednika Republike za posebno isticanje i rad u svojoj struci.

Ono što savetuje sve pacijente kako bi malim koracima doprineli poboljšanju zdravlja jeste – manje jesti, prekinuti sa pušenjem i konzumiranjem alkohola, kretati se, vežbati i ne zaboraviti na odmor.

Obaveštavamo Vas da se Poliklinika Cardios od 01.10.2023. nalazi na novoj adresi.

Nova adresa je:

Mikole Kočiša 4, Novi Sad

Cardios - nova adresa