Radiologija – Ultrazvuk

Radiologija, ultrazvuk Novi Sad - CardiosUltrazvučni pregled (UZ) je potpuno bezopasna metoda pregleda unutrašnjih organa. U našoj poliklinici CARDIOS Novi Sad pacijentima su na raspolaganju savremeni radiološki aparati i stručno osoblje, koje radi na njima.

Tehnika radiološkog pregleda se zasniva na ultrazvučnim talasima koji se iz sonde usmeravaju ka unutrašnjim organima i kada naiđu na prepreku (organ koji se snima) na ekranu se prikazuje slika posmatranog dela tela. Ovom metodom može se snimiti većina organa u telu: štitna žlezda (tireoidea), dojka, srce, jetra i slezina, žučni putevi, pankreas, mokraćna bešika, bubrezi i bubrežni putevi itd.. Snimanje je potpuno bezbolno, bez štetnog efekta i zračenja.

Radiološki pregled je bezbolan i neškodljiv za pacijenta, a može dati značajne podatke i samim tim olakšati postavljanje tačne dijagnoze od strane lekara koji pacijenta upućuje na pregled. Takođe, UZ pregledi se mogu raditi i kao preventiva, odnosno redovni sistematski pregledi u određenom životnom dobu (UZ srca, UZ štitne žlezde, UZ abdomena, UZ dojki, dopler krvnih sudova vrata i dr.)

U poliklinici Cardios možete zakazati sledeće ultrazvučne preglede:

  • Kolor dopler krvnih sudova vrata
  • Kolor dopler krvnih sudova donjih ekstremiteta
  • Ultrazvučni pregled (ultrazvuk) štitne žlezde
  • Ultrazvučni pregled (ultrazvuk) dojki i pazušnih regija
  • Ultrazvučni pregled (ultrazvuk) abdomena
  • Ultrazvučni pregled (ultrazvuk) urotrakta
  • Ultrazvučni pregled (ultrazvuk)  bubrega

Dopler krvnih sudova vrata

Dopler krvnih sudova donjih ekstremiteta

Ultrazvuk štitne žlezde

Ultrazvuk dojki i pazušnih regija

Ultrazvk abdomena

Kolor dopler ultrazvuk renalnih (bubrežnih) arterija

Ultrazvuk mekih tkiva

Developed by PanMax Solutions d.o.o. Novi Sad